Τοποθεσία

Το ξενοδοχείο ΟΡΕΙΑ έχει πάρει το όνομα του από την ομοσπονδία των Ορείων που άκμασε στο τέλος του 4ου έως και τις αρχές του 3ου π.Χ. αιώνα. Την ομοσπονδία αποτελούσαν οι πόλεις Συία, Υρτακίνα, Λισσός, Έλυρος, Τάρρα και Ποικίλασσος που βρίσκονταν στην περιοχή των Λευκών Όρεων και ήταν ορεινές (αυτή άλλωστε είναι και η έννοια του επιθέτου όρειες). Η πρωτέυουσα της ομοσπονδίας ήταν η Λισσός και θρησκευτικό κέντρο το Δικτυνναίο της Λισσού. Η ομοσπονδία είχε κόψει δικό της νόμισμα έπαιζε για την εποχή της σπουδαίο πολιτικό, οικονομικό και στρατηγικό ρόλο.

Η Παλαιόχωρα βρίσκεται 70χλμ νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων (85χλμ από το αεροδρόμιο Χανίων και 77 από το λιμάνι Σούδας). Αποτελεί ζωντανή κωμόπολη με 2500 άτομα πληθυσμό, ο οποίος πολλαπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κλίμα είναι τυπικό της νότιας Κρήτης ξηρό με σχετικά υψηλές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η Παλαιόχωρα διατρέχεται από παραλία μήκους 18 χιλιομέτρων με καταγάλανα νερά η οποία έχει επανειλλημένα βραβευθεί με γαλάζιες σημαίες.

Η Παλαιόχωρα αποτελεί δημοφιλή προορισμό και για αυτό διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές για τη διευκόλυνση των επισκεπτών. Ενδεικτικά μπορείτε να βρείτε τράπεζες, ταχυδρομείο και εταιρίες courier, super market, γιατρούς, φαρμακεία, Internet Cafe, ταξιδιωτικά γραφεία και γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Επιπρόσθετα, προσφέρει τεράστια ποικιλία εστιατορίων και fast food αλλά και πολλές επιλογές για τη νυκτερινή σας διασκέδαση στις καφετέριες, στα bar και τις disco δίπλα στην παραλία. Παράλληλα, ο επισκέπτης μπορεί να ασχοληθεί με πλήθος άλλων δραστηριοτήτων όπως καταδύσεις, υποβρύχιο ψάρεμα, ιστιοσανίδα και κανώ.

Για τους λάτρεις της φύσης, η Παλαιόχωρα αποτελεί σημείο εκκίνησης για πεζοπορία στα ευρωπαϊκά μονοπάτια Ε1 και Ε4. Επιπρόσθετα, σε σχετικά μικρή απόσταση βρίσκονται οι παραλίες της Σούγιας και του Ελαφονησίου αλλά και το φαράγγι της Σαμαριάς. Παράλληλα, υπάρχει θαλάσσια συγκοινωνία τόσο με τη Γαύδο (το νοτιότερο νησί της Ευρώπης), τη Χώρα Σφακίων, τη Σούγια, το Ελαφονήσι, το Λουτρό και την Αγία Ρουμέλη.

Όπως προαναφέρθηκε η Παλαιόχωρα βρίσκεται σε περιοχή ιδιαίτερης αρχαιολογικής αξίας. Συνεπώς, μεγάλος αριθμός αρχαιολογικών χώρων αλλά και μνημείων των μετέπειτα περιόδων (ιδιαίτερα της βυζαντινής) είναι εύκολα προσβάσιμος. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην περιοχή υπάρχει μεγάλος αριθμός σπηλαίων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και απαράμιλλη ομορφιά. Επιπρόσθετα, αξίζει να επισκεφθείτε το μουσείο ακριτών της Ευρώπης το οποίο παρουσιάζει την ακριτική παράδοση των ευρωπαϊκών λαών και αναδεικνύει την ιδέα της ειρηνικής συνύπαρξης, ιδέα που είναι επίκαιρη στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πολυπολιτισμικές κοινότητες.

Η Παλαιόχωρα είναι εύκολα προσβάσιμη μέσα σε περίπου μία ώρα και είκοσι λεπτά από την πόλη των Χανίων μέσω του αναβαθμισμένου οδικού δικτύου. Υπάρχουν αρκετά δρομολόγια λεωφορείου κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ μπορείτε να εξυπηρετηθείτε και με ταξί.